Taidealan kandidaatintutkinnon suorittaneet voivat hakea CampusArt-verkoston taidekouluihin.

Ranskan taidealan tutkintoja tarjovat yliopistot ja korkeakoulut ovat avanneet ulkomaalaisille hakijoille tarkoitetun hakukanavan campusart.org-nettisivuille. Haku on avoinna kaikille vähintään kolme vuotta taidealaa opiskelleille, esimerkiksi suomalaisen kandidaatintutkinnon suorittaneille opiskelijoille. Lisäksi vaaditaan TCF-testillä tai vastaavalla kielikokeella todistettava hyvä ranskan taito. Haku jatkuu helmikuun viimeiseen päivään saakka (HUOM! määräaika on paperihakemusten viimeinen perilläolopäivä).

Hakijan on sekä täytettävä sähköinen hakemuslomake että lähetettävä se tarvittavine liitteineen paperikirjeenä CampusFrancen Pariisin-toimistoon. Hakija voi valita hakuunsa korkeintaan kolme oppilaitosta. Oppilaitokset arvioivat hakemuksia omien kriteeriensä mukaisesti, minkä jälkeen hakijalle ehdotetaan mahdollisia opiskelupaikkoja. Hakija ei kuitenkaan välttämättä saa opiskelupaikkatarjousta yhdestäkään oppilaitoksesta. Tämän jälkeen opiskelijan on hyväksyttävä tarjous tai ilmoitettava, ettei ota opiskelupaikkaa vastaan. Tarjouksen hyväksymisen yhteydessä on maksettava 300 euron käsittelymaksu. Käsittelymaksu koskee vain opiskelupaikan vastaanottaneita, ei tarjouksen hylänneitä eikä niitä, joille paikkaa ei tarjota.

Haun sivutaikataulu ja tarkemmat tiedot hakemuksesta, liitettävistä asiakirjoista, osoitteista ja hakukäytännöistä (.pdf; perehdy tähän ERITYISEN TARKASTI).

Haussa mukana olevat korkeakoulut ja tutkinnot: http://www.campusart.org/flash/edufr_content.asp -> CampusArt Programs.

Lisätietoja CampusFrancen Suomen-toimistolta:
helsinki@campusfrance.org
http://www.suomi.campusfrance.org/fi
http://www.finland.campusfrance.org/fi