ENSCBP on kemiaan, biologiaan ja fysiikkaan erikoistunut korkeakoulu. ENSCBP on yksi kuudesta insinööri korkeakoulusta, jotka kuuluvat Institut Polytechnique de Bordeaux:n (IPB), joka perustettiin huhtikuussa 2009.
L’Ecole Nationale Supérieure de Chimie, de Biologie et de Physique

Joussot-Dubien apuraha toivottaa ulkomaalaiset opiskelijat tervetulleiksi ENSCBP:n korkeatasoiseen koulutukseen yhdeksi vuodeksi. Vuodesta 2012 alkaen ENSCBP apuraha tarjotaan yhdessä avaruusteollisuuden johdossa olevan EADS Astriumin kanssa. Apurahan suuruus on 10.000 euroa.

Hakijoiden tutkinnon tason on oltava bac+ 3/+4 fysiikan, kemian tai elintarviketieteiden alalla. Syyskuun alusta 2013 apurahan voittaja aloittaa opiskeluvaihdon.

Nykyään insinööriopiskelijoista on 10% ulkomaalaisia opiskelijoita. Yli 70% insinööriopiskelijoista viettää vähintään 6 kuukautta ulkomailla (harjoittelupaikka tai opiskelupaikka).

Joussot Dubien apuraha on kunnianosoitus professori Jacques-Joussot Dubienille (1928-2009), joka oli johtajana ENSCPB:ssä vuosina 1982-1986. Hänen uudistuksensa oli ratkaiseva, kun hän kemian opintojen lisäksi juurruttti fysiikan opinnot laitoksen tutkimusohjelmaan. Hän oli tunnustettu tiedemies valokemian alalla ja oli opiskellut Yhdysvalloissa ja kehittti aktiivisesti korkeakoulun kansainvälisiä suhteita.

Hakuajat:

Hakuaika päätyy 1. toukokuuta 2013
Koulutus alkaa syyskuussa 2013
Apurahan voittajalla on mahdollisuus halutessaan opiskella englanniksi
. Lisätietoa löytyy Master of Science linkistä englanniksi.

Source: 
IPB ENSTBB Bordeaux