Ranskassa on 20 arkkitehtuurikorkeakoulua, jotka ovat avoimia kaikille ylioppilastutkinnon – myös suomalaisen – suorittaneille opiskelijoille.

Kuten kaikissa korkeakouluopinnoissa Ranskassa, myös arkketehtikoulutuksessa on licence- ja master-tasot. Edellisen aikana keskitytään arkkitehtuurin ja suunnitteluprosessin perusasioihin ja jälkimmäisen aikana kehitytään alan syvällisiksi osaajiksi ja harjoitellaan arkkitehdintyön eri osa-alueita.


Kaikkiin ohjelmiin haetaan admission-postbac.fr -sivun kautta. Useimmissa arkkitehtikorkeakouluissa vaaditaan sähköisen hakemuksen lisäksi myös lettre de motivationia, portfoliota tai muuta vastaavaa. Lisäksi on hyvä varautua siihen, että koulut haluavat haastatella ehdokkaita. Hakujen yksityiskohdat siis vaihtelevat, mutta admission-postbac.fr  -sivujen kautta selviävät koulukohtaiset tiedot. Korkekoulutarjontaa taas voi tarkastella CampusFrancen hakukoneelta (www.suomi.campusfrance.org/-> Hae opinto-ohjelmasi, hakusana ”Architecture”, taso ”kandidaatti”).

Lisätietoja myös Suomen CampusFrancelta:

http://www.suomi.campusfrance.org
helsinki@campusfrance.org
puh. 09 2510 210